facebook +373 22 100 010
Înscrieți-vă la cursuri
Suntem cointeresați în dezvoltarea propriei țări
«Insula Speranțelor» - este, de asemenea, și o asociație obștească, care se implică activ în proiecte sociale și colaborează atît cu autoritățile locale, cît și cu organizațiile internaționale, fundații și sponsori.
Misiunea asociaţiei
obiectivele noastre şi domeniul activităţii sociale
Socializare prin formare profesională
Misiunea asociaţiei - socializare prin formare profesională: asistenţa adolescenților și tinerilor din familii social-vulnerabile, orfanilor, victimelor traficului de ființe umane, persoanelor cu comportament deviant, persoanelor cu dizabilităţi precum și a refugiaților din Ucraina.

Asociaţia Obştească «Insula Speranțelor» se ocupă de instruirea tinerilor din grupurile socialmente vulnerabile (orfani, orfani sociali), a refugiaților din Ucraina, cu ajutorul și susținerea diferitor organizații din țările uniunii Europene, al Asociațiilor Obștești și persoanelor fizice. La finisarea studiilor se acordă asistenţă la angajarea în câmpul muncii. Absolvenții cursurilor «Insula Speranțelor» sunt solicitaţi pe piața forței de muncă în Republica Moldova, deoarece instruirea competitivă permite formarea cunoștințelor, abilităţilor și competențelor profesionale, solicitate la locul de muncă în corespundere cu cerințele angajatorilor, chiar și în perioada de criză a economiei, când concurența forței de muncă crește în baza reducerii locurilor de muncă.

«În 2019 am absolvit cu succes cursurile la profesia «Bucătar-cofetar» și «Chelner», care mi-au deschis un nou drum în viață. Cadrele didactice de înaltă calificare m-au învățat nu numai profesiilor, ci şi cum să mă comport într-un colectiv. În prezent, lucrez în calitate de bucătar în cantina Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției.» – Maria, proiectul «Wide Horizons For Children»
Beneficiarii din Ucraina sunt adulții care, după un termen scurt (2-3 luni) de instruire, lucrează pe piața muncii din Moldova, deschid afaceri mici (de exemplu, frizerii cu 1-2 locuri de muncă). Refugiații din Ucraina au posibilitatea de a participa
la traininguri și de a-și îmbunătăți abilitățile chiar și după formare.

Noi nu refuzăm pe nimeni! Instruiește-te, învață, lucrează!
«Bună dimineața, aș dori să-mi exprim recunoștința față de doamna Vera și membrii administrației. Vă mulțumesc foarte mult pentru bunătate, atenție, instruire. Ne oferiți un viitor, ne ajutați să dobândim o nouă profesie. Fiecare zi de studiu este o plăcere cu profesoara noastră. Cea mai bună profesoară este Doamna Vera!» – Irina, beneficiară din Ucraina
Modalitatea admiterii în proiect
familiarizaţi-vă despre condiţiile instruirii gratuite
În diverse proiecte se admit tinerii din grupuri social dezavantajate:

- orfani
- orfani sociale
- tineri din familii numeroase
- tineri din familii monoparentale
- tineri cu dizabilități
- refugiați

Condiţiile de admitere în proiect:

1. La studii se admit tinerii rămași fără părinți (orfani), ai căror părinți au fost decăzuți din drepturile părintești
2. Vârsta - 18 - 22 ani 3. Alegerea motivată a profesiei 4. Sănătate, necesară pentru profesia dată 5. Studii - gimnaziale, în caz de nu sunt complete, e necesară abilitatea de a citi şi de a scrie

Informaţia despre lansarea proiectelor, termenii de înscriere la studii, asistenţa financiară în proiect se transmite primăriilor raionale a Republicii Moldova, Primăriei municipiului Chișinău, Agențiilor Teritoriale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Până în anul 2022, au fost finalizate 14 proiecte de instruire și angajare a orfanilor (160 de tineri), 8 proiecte la penitenciar, 3 proiecte pentru tineret cu posibilități reduse de sănătate, 2 proiecte cu refugiații din Ucraina (pe timp de război).

Refugiații din Ucraina sunt trimiși de organizațiile finanțate de UE.

Sunați-ne și adresați-ne
întrebarea Dvs. - sau - scrieți-ne un mesaj
PrincipalăCursuriMaster-class-uriContacte
Programe de formare profesionalăCertificat Acreditare
AO © 2024. All rights reserved.